Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
DSC_0134

Журналісти програми “Наші гроші” на телеканалі “zik” провели власне розслідування.

В ході нього автори дізнались про нову корупційну схему, в якій замішаний міський транспорт. Кожен рік КП “Київпастранс” проводить тендер на ремонт трамваїв. Цього разу ремонту потребували 15 вагонів на суму майже 15 мільйонів гривень. Навесні 2014 року тендер виграло підприємство з назвою “Київський завод електротранспорту”.

Але замість того, щоб ремонтувати кожен трамвай за мільйон гривень, підприємство купує в Чехії використані вагони значно дешевше, а різницю хтось кладе собі у кишеню. Вартість вагону в Чехії – близько 160 тисяч гривень. До цих витрат додається розмитнення – майже 16 тисяч гривень, ПДВ – 32 тисячі, транспортування – 45 тисяч, переобладнання колісної бази – ще до 100 тисяч, загалом – близько 350 тисяч гривень.

Подробиці нової схеми та її розкриття дивіться у сюжеті “Наших грошей”:

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button