Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23267 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
IMG_1970

Гостинний двір пропонують облаштувати під Музей історії міста Києва.

З такою пропозицією у своєму листі до керівника апарату КМДА Володимира Бондаренка звернулася директор Музею історії Києва, Лариса Булавіна, повідомляє “Свідомо”.

У приміщенні поряд з метро “Театральна” знаходиться лише частина колекції музею. Інша частина – потребує окремої будівлі, а наразі зберігається на четвертому на п’ятому поверхах в Українському домі. Нагадаємо, що будівлю за адресою вулиця Богдана Хмельницького 7 у своє розпорядження музей отримав від КМДА у 2012 році. До цього там планували збудувати офісний центр, що зустріло спротив зі сторони громадян.

Історична довідка

Стару будівлю Гостинного двору розібрали разом з фундаментом під час будівництва метро. На початку 1980-х років архітектор Валентина Шевченко почала будувати новий, опираючись на проект Луїджі Руска (проект першого Гостинного двору, який мав виконувати функції торговельного комплексу). Навідміну від оригіналу, згідно з проектом Гостинного двору Шевченко будівля вийшла довшою на 20 м та мала другий поверх. Як відомо, будівля Руска була одноповерховою.

Нагадаємо, навесні 2012 року приміщення Гостинного двору передали під реконструкцію компанії “Укрреставрація”, яка мала звести на цьому місці торгівельний центр. Проте активісти виступили проти забудови,  захопили приміщення двору і проводили акції протесту.

У червні Київський апеляційний адмінсуд скасував рішення Київради про передачу Гостинного двору під реконструкцію компанії “Укрреставрація”.

Фото: serg-klymenko.narod.ru

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button