Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23268 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
велотрек

Багатостраждальний київський велотрек нарешті приберуть, а потім відремонтують.

В суботу, 6 вересня, веломайстерня Hard Ride за участі Київської міської федерації велосипедного спорту, Київських профспілок працівників фізичної культури та спорту, громадських діячів запрошує всіх велосипедистів та небайдужих киян прийти та підтримати проведення суботника. Це буде генеральне прибирання об’єкту перед початком ремонту.

10502149_1431822470429046_5413502733867123013_n
Олександр Попко
організатор заходу, Hard Ride

«Ми домовилися з Віталієм Кличком щодо прибирання велотреку – в суботу міська влада виділить автомобіль, що прибере сміття. Далі ми плануємо проводити переговори з промислово-будівельною групою “Ковальська”, щоб вони виділили бетон на реставрацію віражу на треку. Якщо нам ніхто не буде заважати, то в кінці осені ми плануємо відкрити велотрек і провести перші змагання».

В субту організатори пропонують зібрати сміття на території, очистити водостоки та вивезти все це з велотреку. Наступним кроком буде закінчення віражу, який зараз частково зруйнований через забудову неподалік. Після цього треба зробити реставрацію полотна. Також організатори хочуть облаштувати всередині маленький велотрек для катання з меншою швидкістю, а також відновити споруди, які є на території. Зокрема, тут розташуються веломайстерня та велошкола.

Нагадаємо, що київський велотрек є найстарішим у Європі – його побудовано у 1913 році. У 1978-80 рр. була проведена капітальна реконструкція об’єкту. В 1991 році була проведена заміна дерев’яного полотна, яке зносилося, на бетонне. В 1998 році один з найстаріших велотреків Європи був визнаний пам’яткою історії та архітектури. Але починаючи з 2007 року почалось знищення цього спортивного об’єкту. Спочатку його позбавили статусу пам’ятки, а потім почали зносити у зв’язку зі зведенням житлового будинку неподалік. На щастя, цей процес зупинений.

Фото: wikipedia.org

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button