Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23393 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
2011-08-18_Frankfurt_am_Main_Fahrradverleih_Nextbike_Hbf

Німецька компанія nextbike планує відкрити мережу велопрокатів (public bike sharing) у Львові. Про це пише блогер Олександр Шутюк.

Nextbike оперує більш ніж 20,000 велосипедів у 14 країнах світу, в тому числі в США, Об’єднаному Королівстві, Німеччині, Польщі, Швейцарії та Латвії. Точки прокату компанії є навіть у Дубаї.

У Львові наразі триває дослідження громадської думки щодо розміщення станцій прокату роверів. На початку планується зробити кілька десятків станцій по всьому місту. Взяти участь в опитуванні можна за посиланням. Там, відповідно, можна дізнатись і список станцій велопрокату із зазначенням адрес, де вони будуть розташовані.

На мапі майбутні зупинки нового виду громадського транспорту розміщені наступним чином:

nextbike-points (1)

Перед початком користування кожен велосипед заблокований чи звичайним велосипедним, чи спеціальним магнітним замком на станції прокату. Щоб розблокувати замок, потрібно мати код, які можна отримати телефоном чи за допомогою мобільного застосунку. Більшість велосистем працюють за попередньою реєстрацією, тобто розраховані швидше не на туристів, а на мешканців міста.

Існує ще інша система прокату за допомогою кредитної картки. Тоді на час поїздки на картці блокується сума залогу, а також знімається оплата за користування ровером. Після повернення велосипеда на станцію, залогова сума розблоковується.

За якою схемою діятимуть nextbike у Львові, поки що невідомо. Також залишається невідомою вартість прокату.

Nextbike,_6001-Rynek,_Wrocław

Проект реалізовується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження»

Матеріали проекту можуть вільно передруковуватись іншими ЗМІ за умови посилання на оригінал публікації
Фото: wikipedia.org, alex-shutyuk.livejournal.com/

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button