Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23271 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
10857290_1421932101434867_380622084800649802_o

Подільська района адміністрація разом з київським архітектором Станіславом Дьоміним, ініціювала реконструкцію скверу на Контрактовій площі, який зараз з усіх сторін огороджений кіосками.

Найближчим часом у Подільській районній в місті Києві державній адміністрації буде затверджено розпорядження щодо створення координаційної ради та її персонального складу, а також на 16 березня цього року о 15:00 в актовій залі Подільської РДА за адресою Контрактова площа, 2 заплановано розширене обговорення концепції благоустрою скверу №3 на Контрактовій площі і впорядкування тимчасових споруд.

mondryivsky
Валентин Мондриївський

Голова Подільської РДА

«Контрактова площа стала стихійним скупченням тимчасових споруд та осередком для здійснення підприємницької діяльності різного спрямування. Історичне серце Подолу потребує негайного впорядкування та єдиної концепції благоустрою. Створення координаційної ради з цього питання забезпечить нам професійне обговорення проекту із залученням широкого кола експертів та громадськості. Наша місія – припинити війну за користування міським простором між громадою, владою та бізнесом, зробити Контрактову площу цікавим, безпечним і комфортним культурним осередком для гостей та жителів столиці».

Ознайомитись з поточним обговоренням реконцепції скверу та подивитись ескізи робіт, можна у новоствореній Facebook групі “Реконцепція скверу на Контактовій площі“.

Раніше до теми громадського простору на Контрактовій площі звертався дослідник та урбаніст, співробітник Центру дослідження суспільства Ігор Тищенко. Результати його роботи можна переглянути у збірці “Місто й оновлення” (стор. 284 pdf-файлу за посиланням).

Також Контрактову площу досліджувала знімальна група “Урбан рефлексій Києва“. Їх документальну передачу можна подивитись нижче.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button