Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

800x1262.3608017817x1431269532_ee69c8b8e7322ca54cd8557e326f31d0В рамках фестивалю «PRO місто» оголошено результати конкурсу на кращий соціальний стартап «Best Urban Social Startup». Переможців, проект «Оціум-бібіліотека», нагородили премією розміром 200 тис. гривень.

Проект націлений на осучаснення бібліотечної системи Києва. Автори розраховують, що на основі якісного публічного простору, якими стануть бібліотеки, відбудеться єднання спільноти мешканців району чи прилеглої території.

Проект передбачає трансформацію бібліотеки у вільний, загальнодоступний, культурний, демократичний простір, а системи бібліотек – в єдину мережу таких просторів, що рівномірно розташовані у місті. Бібліотеки – єдина досі збережена інфраструктура радянської системи дозвіллля, що наразі є відірваною від міського контексту. Стартап спрямований на трансформацію мережі, її зв’язок з контекстом Києва та створенню сприятливих умов для дозвілля, формування та єднання спільноти мешканців району чи прилеглої території на основі якісного культурного публічного простору.

Усього на конкурс було подано 162 проекти, за які голосували усі бажаючі. За результатами голосування та розглядом журі було обрано десяток фіналістів. Докладніше про проекти ви можете дізнатися на сайті promisto.socialboost.com.ua

Співорганізатором конкурсу є громадянська платформа «SocialBoost». Генеральний партнер – громадська організація «Інститут енергоефективності України» (ІЕЕ). Партнер – платформа соціальних інновацій «Велика ідея».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button