Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23449 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Сьогодні оголошено переможців міжнародного конкурсу «Територія гідності» – проекту оновлення громадського простору Майдану Незалежності.

Свої заявки учасники надсилали у чотирьох номінаціях — створення громадського простору на території революційних подій у центрі Києва; пропозиції щодо меморіалу Героям Небесної Сотні; перетворення Українського Дому на сучасний міжнародний культурний центр; ідея Музею Майдану або Музею Свободи.

У І номінації, яка стосується громадського простору Майдану та центрального ядра Києва, переміг проект, розроблений архітекторами з Тайваню (Alessandro Martinelli, Hanju Chen, Xinyu Zhao).

Screen-Shot-2015-06-16-at-1.11.50-PM

Для перегляду повного зображення, клікність на картинку.

У ІІ номінації, присвяченій збереженню пам’яті про події Революції Гідності та Героїв Небесної Сотні, переміг проект, який розробила команда з Італії (Andrea Matteini, Bianca Barducci, Elisabetta Gabrielli, Matia Biguzzi, Fabio Re).

Screen-Shot-2015-06-16-at-1.17.32-PM

Для перегляду повного зображення, клікність на картинку.

У ІІІ номінації — «Міжнародний культурний центр “Український дім на Європейській площі”»  переміг проект архітекторів з Києва: Антона Олійника, Андрія Шуляра, Марії Пахомової, Сергія Ферлея, Олени Орап, Олексія Пахомова, Дмитра Спєсівцева, Дениса Матвієнка та Юрія Ігнатенка.Screen-Shot-2015-06-16-at-1.21.16-PM

Для перегляду повного зображення, клікність на картинку.

У IV номінації журі не присудили першого місця, оскільки подані проекти потребують доопрацювання.

Команда журі складалася з восьми чоловік: Василя Рожка, Сергія Целовальника, Петра Маркмана, Ігора Кульчицького, Миколи Вересня, Олександра Зінченка, Леся Подерев’янського. Очолив команду — Карл Фінгерхут, урбаніст, письменник, архітектор зі Швейцарії.

Як наголосив головний архітектор Києва Сергій Целовальник, поки що коштів на реалізацію проектів не має.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button