Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Відтепер у столичному метрополітені за проїзд можна заплатити банківською карткою MasterCard, розрахувавшись на турнікеті. Цей проект реалізовано в рамках концепції «Smart City».

1662075_10206506426166921_5539922386860637781_n

Такими турнікетами вже обладнані 17 центральних станцій: «Хрещатик», «Театральна», «Золоті ворота», «Площа Льва Толстого», «Майдан Незалежності», «Поштова площа», «Контрактова площа», «Палац спорту», «Арсенальна», «Університет», «Політехнічний інститут», «Шулявська» «Олімпійська», «Палац Україна», «Лук’янівська», «Кловська» та «Печерська». Щоб скористатися проїздом у метро, потрібно піднести картку до турнікету і з неї зніметься чотири гривні. Спрацьовувати будуть лише картки MasterCard з системою PayPass.

Термінали запрацюють з сьогоднішнього дня.

Рішення для безконтактної оплати проїзду в метрополітені платіжними картками з технологією безконтактних оплат MasterCard, розроблено фахівцями української компанії АТ «Банкомзв’язок», з використанням вбудованих в турнікет безконтактних банківських терміналів від французької компанії Ingenico Group, та комплексу програмного забезпечення власної розробки, повідомляється на сторінці КП «Київський метрополітен» у Facebook.

Турнікет, безконтактних карток MasterCard також обробляє і приймає до оплати проходу вже звичні для пасажирів підземки безконтактні проїзні квитки метрополітену, соціальні картки та жетони.

Оплата банківською карткою в метро здійснюватиметься з використанням технології безконтактних платежів MasterCard® , що дає можливість здійснювати розрахунки одним рухом руки, просто піднісши картку до терміналу.

Картку з безконтактною технологією оплат MasterCard усі бажаючі зможуть оформити в одному із 14-ти банків-емітентів: ПАТ «Альфа-Банк», ПАТ «БАНК ВОСТОК», ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ», ПАТ «Банк Форвард», ПАТ «КРЕДОБАНК», АТ «ОТР Банк», АТ «Ощадбанк», ПАТ «Комерційний банк «ПриватБанк», АТ «Райффайзен Банк Аваль», АТ «ТАСКОМБАНК», ПАТ «Укрсоцбанк», АТ «УкрСиббанк», АТ «Укрексімбанк», ПУАТ «ФІДОБАНК».

Послуга, перш за все, розрахована на іноземних туристів, людей, які у відрядженні чи дуже рідко користуються послугами метрополітену. Якщо система зарекомендує себе успішно, через декілька місяців такі термінали можуть встановити на турнікетах усіх станцій.

Фото: Артем Комолов

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button