Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У мерії повідомляють, що водії, які хочуть припаркуватися на Хрещатику тепер можуть залишити свою автівку у паркінгах поряд за ту ж ціну — 10 гривень/година.

Після того, як частину тротуару Хрещатику експериментально перекрили бетонними напівсферами, від водіїв понісся шквал критики. Мовляв їх заганяють паркуватися у ТЦ, де вартість за парковку набагато вища.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Частину тротуару на Хрещатику перекрили для в’їзду автівок

крещатик-парковка

Директор Департаменту благоустрою Києва Дмитро Білоцерковець зазначає, що з власниками паркінгів вдалося домовитися за ціну 10 гривень/година, яка й була на Хрещатику. Крім того, на ліхтарних стовпах розвісили інформаційні знаки, на яких повідомляється, де знаходиться найближчий паркінг і яка там ціна, повідомляє «Українська правда. Київ».

Знаки встановлено за кошт власників паркінгів за погодженням з містом.

Експеримент з обмеження паркування на центральній вулиці міста триватиме декілька місяців. Білоцерківський зазначає, що за цей час буде проаналізована реакція містян, проведеться соціологічне дослідження і , якщо буде позитивний результат, то нововведення залишиться. Якщо ж ні— ситуація повернеться у минуле русло.

Зазначимо, що у цивілізованому світі поширена не лише заборона паркуватися на тротуарах у центрі міста, а в’їжджати у центр на автівках взагалі, або запроваджено платний в’їзд. Відтак, у 2003 році була введена оплата за в’їзд у Центральну частину Лондона і ця територія була розширена у 2007 році. Оплати знімається у будні дні з восьмої ранку і до шостої вечора, її розмір коливається залежно від способу транзакції: від 10,5 до 14 фунтів стерлінгів. А штраф за не сплату в’їзду сягає 195 фунтів.

Але ми маємо і власний український досвід. Відтак, до центральної частини Львова на автівках можуть заїжджати лише мешканці будинків, які тут розташовані. В’їзд здійснюється по перепустках, які можна отримати, показавши відповідні документи.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button