Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Новорічні святкування 2016 у Києві відбуватимуться відразу у трьох великих локаціях: на Софійській й Михайлівській площах, на арт-заводі ПЛАТФОРМА й на ВДНГ. Тут облаштують ковзанки, гірки для катання, резиденції Святого Миколая чи Діда Мороза.

«Хмарочос» зробив огляд програм у кожній з локацій.

«Новий рік між двома дзвіницями»

0af46cbed66ec9b1ed30722bd02ffa88

З 19 грудня по 16 січня у центрі Києва відбудуться новорічні святкування. Як і минулого року, головна ялинка країни стоятиме на Софійській площі. Живе дерево, заввишки 26 метрів привезуть з Івано-Франківська.

Організацією свята займається команда Folk Ukraine. Крім Софійської площі територія свята збільшиться на дві локації — Михайлівську площу та Володимирський проїзд.

З цією відносно невеликою територією пов’язано безліч легенд про чудесних українських зимових персонажів. Софійський храм століттями вважали помешканням Святого Миколая, ім’я якого невіддільне від зимових свят.

Що тут буде?

На території працюватиме резиденція Святого Миколая, який 19 грудня відкриє головну ялинку.

Навколо пам’ятника Богдана  Хмельницького буде створений оглядовий майданчик з гірками, а навколо пам’ятника княгині Ольги – ковзанка.  На Михайлівській площі облаштують дитячу зону з атракціонами. Організатори свята планують розмістити дитячу залізницю, оглядове колесо, льодяні скульптури.

Loogwood2016.1

На Володимирському проїзді працюватиме гастрономічний сектор, який сполучатиме Михайлівську і Софійську площі. На час святкувань його перейменують на «Різдвяний проїзд».

Відкриє святкування мюзикл про Святого Миколая. Протягом святкувань відбудеться близько 16 концертів.

Програму можна переглянути за посиланням.

Команда Folk Ukraine прагне залучити киян до організації свята. Відтак було розроблено гру, де кияни можуть обрати страви, новорічні прикраси на ялинку й музику, які будуть на святкуванні Нового року.

Новий рік на арт-заводі ПЛАФТОРМА — Platforma Village

Platforma-VillageЗ 19 грудня територія ТЦ «Даринок» й арт-заводу ПЛАФТОРМА перетворяться на новорічне містечко Platfоrma Village. Організатори створять казкову атмосферу маленького затишного селища у Тірольській долині: з ялинкою у центрі міста, святково прикрашеними вуличками, різдвяним фуд-кортом від Ulichnaya Eda, музикою та розвагами.

Ковзанка

Просто неба працюватиме ковзанка і школа фігурного катання для усіх охочих, а у вихідні дні діджеї гратимуть тут свої сети. Ковзанка працюватиме  з 08:00 ранку до 22:00.

12342772_881076738680236_4586743815654236116_n-(1)

Лаунж-зона Apres Ski

Місце, де можна буде потанцювати, відпочити, перекусити й випити глінтвейн. У день відкриття зони розваг на арт-заводі відбудеться Hip Hop вечірка.

Музей казок

– 2000 м² інтерактивних розваг

– 40 професійних акторів-казкових персонажів

– 20 ігрових локацій

– 15 казкових квестів

– солодкий подарунок кожній дитині

Це — розвага, створена виключно для дітей. Інтерактивне шоу, у якому глядачі стають його учасниками. Професійні актори в образах з відомих казок і мультфільмів запропонують малюкам самим створити казку.

12316354_883425871778656_6639868604357696773_n-(1)На території облаштують яскраві декорації, ігрові локації, тут проводитимуть казкові квести.

Для найменших відвідувачів будуть проводитися майстер-класи, новорічні вистави, інтерактивні шоу-програми, танцювальні ігри.

Вхід на Platfоrma Village безкоштовний. Відвідувачі сплачуватимуть за вхід до Музею казок та льодової ковзанки.

«Зимова країна» на ВДНГ

Файл-00326З десятого грудня на ВДНГ відкриється зона розваг «Зимова країна». Тут облаштують найбільшу ковзанку в Україні (4 000 кв м) та тюбінгові гірки, заввишки 12 м.

Для дозвілля наймолодших тут працює павільйон «Гуляндія». Тут діти потрапляють в справжню казку, стають її авторами та героями. У «Зимовій країні» працюватиме резиденція Діда Мороза.

На території  знаходиться величезний музей льодових скульптур і перший у Києві айс-бар, де все, навіть посуд, зроблено з льоду. Крім того, у «Зимовій країні» можна покататися на поні і лайках і зробити селфі зі справжніми північними оленями.

КАРТАОрганізатором свята є телеканал СТБ, тож у «Зимову країну» переїхало шоу «Караоке на майдані». У суботу о 10:00 Ігор Кондратюк буде шукати на ВДНГ нові вокальні таланти.

Цілий павільйон забрав під свою опіку проект «МастерШеф». У суботу об 11:00 Марина Яковенко (учасниця МастерШеф-5) проведе майстер-клас «Фірмові десерти», о 15:00 Марина Шевченко (МастерШеф-3) повідає секрети приготування калити. У неділю об 11:00 – Андрій Дмитренко (МастерШеф-5) навчить стравам німецької кухні, о 15:00 – Ельдар Волонтерів (МастерШеф-5) готуватиме тріо з яловичини: медальйони, тартар і «Біф Веллінгтон».

«Зимова країна» працює кожен день до весняної відлиги. Детальна інформація на сайті.

До десятої ранку — вхід безкоштовний, діє система пільг і абонементів.

Фото на головній: segodnya.ua

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button