Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23272 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

За позовом ГО “Наждак” і нардепів Рибчинського і Рудика Окружний адміністративний суд призупинив виборчий процес до райрад Києва, повідомляє у Facebook Сергій Гусовський.

Снимок

Нагадаємо, що діяльність райрад в Києві відмінили ще в 2010 році.  Влітку минулого року в рамках децентралізації влади було вирішено повернути райради до столиці та провести в них вибори 27 березня 2016 року. Початок процесу виборів був назначений на 6 лютого, але 27 січня ухвалою судді Окружного адміністративного суду м. Києва він був призупинений.

Крім зазначеного вище, як повідомляє заступник Голови комісії ЦВК Андрій Магера, суд заборонив вчиняти будь-які дії щодо перших виборів депутатів районних у місті Києві рад до 9 лютого, тобто на день, коли вже будуть закінчені терміни для подання кандидатур до складу районних виборчих комісій і формування ЦВК нового складу територіальних виборчих комісій. На думку Магери, ухвала про фактичне скасування виборів є незаконною, отже ЦВК слід подати апеляційну скаргу на ухвалу судді Огурцова. За його словами, апеляцію буде подано 28 січня.

Лідер «ДемАльянсу» Василь Гацько вважає скасування виборів до столичних райрад ревізією Революції Гідності і повторенням політики Партії регіонів, коли київські райони керувались зпущеними згори людьми Януковича.

Фото: Лев Шевченко

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button