Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23475 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Документи подали «Демократичний альянс», «Самопоміч», «УКРОП», ВО «Батьківщина», «Сила Людей», ВО «Свобода» та «Громадянська позиція», незважаючи на рішення суду.

Учасники події наголошують, що вхід до ЦВК блокувався співробітниками підрозділу Державної служби охорони. Водночас Центральна виборча комісія, зокрема, заступник голови Андрій Магера (куратор по Києву) виступають за проведення виборів, про що свідчать сприяння у розблокуванні входу до будівлі, прийом документів на реєстрацію і відкрита нарада з представниками партій.

DSC00875-2

За словами голови фракції «Самопоміч» у Київраді Сергія Гусовського, ЦВК зобов’язана виконувати всі передбачені законом процедури для проведення виборів, адже позивачі не оскаржують законність рішення Київради про призначення цих виборів.

Лідер «Демократичного альянсу» Василь Гацько у своєму блозі зазначає, що трактування районних рад як «радянського атавізму» (саме так їх назвали у Комітеті виборців України) є маніпуляцією, і наводить приклади аналогічних установ у містах Європи – від Лондона до Дортмунда. Таким чином, наявність районних рад є важливим елементом децентралізації влади, практикою, що використовується у всьому світі.

Як відомо, процес виборів до районних рад у Києві був призупинений рішенням Окружного адміністративного суду 27 січня. Вибори до столичних райрад заплановано на 27 лютого, суд заборонив вчиняти будь-які дії щодо перших виборів депутатів районних у місті Києві рад до 9 лютого. 1 лютого сім політсил подали заяви до Генеральної прокуратури та Національного антикорупційного бюро щодо незаконності цього судового рішення.

Фото: Лев Шевченко

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button