Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23453 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Сім політичних партій, що виступають проти скасування виборів до районних рад Києва, готують звернення до Петра Порошенка, повідомляє Ukrainian Crisis Media Center.

DSC08624

За словами лідера «Об’єднання «Самопоміч» у Київраді Сергія Гусовського, Центральна виборча комісія не виконує своїх функцій, передбачених Конституцією України щодо забезпечення безперервного ходу виборів. Через це київська «Самопоміч» звертатиметься до суду із позовом щодо бездіяльності ЦВК.

Фракції та партії, невдоволені скасуванням виборів (окрім «Самопомічі» це «Демократичний альянс», ВО «Свобода», «Батьківщина», «Сила людей», «Громадянська позиція» і «Республіка») об’єдналися у так звану «Ситуативну коаліцію», мета якої – забезпечення законного права киян на вибори до районних рад.

«Мадрид – 21, Париж – 20, Берлін – 12, Варшава – 18, Київ – 0. Це кількість органів місцевого самоврядування на районному рівні. Київ сьогодні чи не єдина столиця Європи, влада якої є повністю централізованою», – стверджує Анастасія Шимчук, голова Київської організації політичної партії «Демократичний альянс». За її словами, київська громада повністю виключена із процесу впливу на рішення на базовому рівні, а вплив на місцевого депутата є фактично неможливим. Анастасія Шимчук зауважила, що сьогодні у Києві «практично узурповані ресурси міста у руках місцевої влади». У той час як нагальні проблеми киян – незаконні забудови, нелегальні рекламні площини, захаращені станції метро – мають вирішуватися якраз у районах міста Києва, зазначила голова Київської організації політичної партії «Демократичний альянс».

Як заявляють учасники брифінгу, вибори до районних рад Києва мають відбутися 27 березня, а відміна виборів через підконтрольних суддів є неприйнятною.

«Ситуативна коаліція» звернеться з відкритим листом до Президента України з проханням звернути увагу на процеси, пов’язані із судочинством та політичною кризою. Ряд фракцій у Київраді на сесії 11 лютого поставлять на розгляд відповідне звернення до Президента про повернення Києву виборів до районних рад.

Крім цього, 9 лютого відбудеться судовий розгляд справи щодо відтермінування виборів, а 11 лютого відбуватиметься розгляд апеляційного позову про скасування ухвали судді Огурцова, що відтермінувала вибори.

Нагадаємо, 1 лютого ці ж сім фракцій подали документи до територіальних виборчих комісій.

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button